Shopgids

2-in-1-laptop

4 dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een 2-in-1-laptop
Kun je moeilijk kiezen tussen een laptop en een tablet? Een 2-in-1-laptop is een ideale mix van beide apparaten; de kracht van een laptop gecombineerd met het gebruiksgemak van een tablet. Het is een functionele lichtgewicht oplossing voor verschillende doeleinden zoals studie, werk en reizen. Wat je precies aan een 2-in-1-laptop hebt én waar je op moet letten bij de aankoop, lees je in deze shopgids.


Wat is een 2-in-1 laptop?

Simpel gezegd is een 2-in-1-laptop een laptop zoals je die kent, maar dan met afneembaar (touch)screen. Met andere woorden: je kan het apparaat op twee manieren gebruiken. Als klassieke laptop met scherm en toetsenbord, én als losse tablet zonder toetsenbord. De 2-in-1-laptop is ideaal als je wilt combineren tussen beide. Zo kun je een verslag schrijven op de laptopmodus en aantekeningen maken van een vergadering in de tabletmodus.

Wat veel mensen onderschatten is de computerkracht van een 2-in-1-laptop. Feit is namelijk dat deze apparaten net als andere laptops draaien op Chrome of Windows 11. Wellicht in de toekomst ook op macOS, maar tot nu toe houdt Apple het bij of iPads en MacBooks.

Draaibaar en afneembaar scherm
Zoals vermeld kan de 2-in-1-laptop binnen een paar seconde van laptop naar tablet transformeren en andersom. Dit gaat gepaard met een enorme schermflexibiliteit. De meeste apparaten hebben namelijk een geavanceerd scharnierontwerp, waardoor je het scherm alle kanten op kan draaien ten op zichten van het toetsenbord.

Ideaal om bijvoorbeeld snel je scherm te laten zien aan andere mensen, zonder dat je het naar een ander scherm hoeft te streamen of iedereen om je heen moet komen staan. Qua schermflexibiliteit wint bijna geen enkel vergelijkbaar apparaat met een 2-in-1-laptop. De 2-in-1-keuze is handig als je van plan bent om veel te switchen tussen werken met en zonder toetsenbord.

Voor wie is een 2-in-1-laptop geschikt?
Om er achter te komen of een 2-in-1-laptop bij jou past, is het handig om na te gaan of je veel onderweg bent. Het lichtgewicht in combinatie met de flexibiliteit, maakt deze apparaten uitermate geschikt voor mensen die voor studie of werk veel onderweg zijn. Zo is de 2-in-1-laptop ideaal voor bijvoorbeeld in de trein, de taxi, het vliegtuig of op de luchthaven. Traditionele laptops zijn vaak iets te massief voor in kleine ruimtes, terwijl tablets qua functionaliteit vaak minder zijn. Een 2-in-1-laptop is dan een ideale oplossing.

De voor- en nadelen van een 2-in-1-laptop
Nu duidelijk is wat een 2-in-1-laptop precies is, vertellen we je graag de voor- en nadelen. Op die manier kun je er direct achter komen of dit apparaat überhaupt wat voor jou is. Enthousiast geworden? Dan leggen we in het volgende hoofdstuk uit waar je op moet letten tijdens de zoektocht naar een geschikte 2-in-1-laptop.

Voordelen van een 2-in-1-laptop

·         Flexibiliteit is het grootste voordeel. Deze apparaten passen zich uitstekend aan verschillende situaties aan.

·         Lichtgewicht; ideaal om te vervoeren.

·         Keuze tussen toetsenbordgebruik of touchscreen.

·         Meer computerkracht dan tablets.

·         Door de SSD-schijf starten ze razendsnel op.

Nadelen van een 2-in-1-laptop

·         Voor zware laptoptaken zoals video editing of gamen zijn 2-in-1-laptops niet geschikt.

·         De opslagruimte laat vaak te wensen over.

·         De scharnieren van goedkope modellen raken soms snel beschadigd.


Nieuwsgierig geworden naar ons aanbod? Bekijk hier alle2-in-1-laptops.